Vlieland

Nederland telt 5 bewoonde waddeneilanden, waarvan Vlieland vanaf links gezien het tweede eiland is. Vlieland behoort tot de provincie Friesland en is vanaf het vasteland te bereiken door in Harlingen op de boot te stappen. 

Op Doeksen boot van Harlingen naar Vlieland (Vlibiza)

De reis

Rederij Doeksen verzorgt de overtocht. Uw fiets mag mee aan boord. Een auto en/of motor meenemen is als toerist zijnde niet toegestaan. Het voordeel hiervan is de rust, er kan maximaal worden genoten van het geluid van o.a. vogels en het geluid van de zee. Honden mogen tevens mee aan boord. Voor meer informatie omtrent de overtocht en bagage klikt u hier. Waar in Harlingen te parkeren vindt u hier.

Tip: vergeet niet om, indien mogelijk, tijdig uw ticket(s) online te kopen.  Het zou vervelend zijn als uw gewenste afvaart zonder u vertrekt. 

Eenmaal aangekomen op Vlieland bevindt u zich in het enige dorp van het eiland, Oost-Vlieland. Van hieruit kunt u met de bus, fiets of lopend naar het Tenthuis. De Waddenschat ligt op ongeveer een kwartier lopen vanaf de bootterminal. Genieten van gemak? U hoeft uw bagage niet zelf naar het Kampeerterrein te vervoeren. U plaatst uw bagage simpelweg in Harlingen op de bagagekar van ‘Kampeerterrein Stortemelk’. Meer informatie hierover vindt u hier.

Aankomst met Doeksen boot van Harlingen naar Vlieland (Vlibiza)