Het Tenthuis

De Waddenschat is een sfeervol & knus tenthuis gevestigd op Kampeerterrein Stortemelk. De verhuurperiode is van begin april t/m eind september.

Wat is een tenthuis? Verblijven in een tenthuis betekent kamperen in een accommodatie dat een combinatie is tussen een tent en een vakantiehuisje. Ons tenthuis heeft een fundering, houten (geïsoleerde) vloer, houten (dikke) wanden, dubbelglas en een dak van (geïsoleerde) tentdoek.

Tenthuis De Waddenschat is in april 2023 geheel vernieuwd en beschikt na binnenkomst door de boerendeur (!) over een living voorzien van een eettafel met vier zitplaatsen, bank en een keukenblok met koelkast (met vriesgedeelte) en 4-pits gasfornuis. De twee slaapkamers (met houten wanden) zijn voorzien van een tweepersoons boxspring bed en twee éénpersoonsbedden. Vanuit de vele ramen in het tenthuis heeft u prachtig uitzicht op de natuur. Er is 12V en 230V (op zonne-energie) aanwezig.

Heerlijk zonnen onder het genot van een wijntje in een strandstoel, een spelletje spelen aan de picknicktafel op het vlonder of rustig een boekje lezen op de loungebank onder de luifel; het kan hier allemaal. Verder is er veel ruimte rondom De Waddenschat zodat ook de kinderen hun ei kwijt kunnen. Op de enkele regenachtige dagen is het prima vertoeven onder de luifel. Mocht het iets frisser zijn dan dat, het tenthuis beschikt over een gaskachel, dubbelglas en geïsoleerde vloer (en dakzeil).

De fiets kan bij het tenthuis worden geparkeerd. Overigens kunt u ook tegen een kleine vergoeding bij ons twee fietsen huren, waardoor u bij aankomst van de boot in de haven de bus kan nemen naar bushalte ‘Het Sluisje’ (50m vanaf het tenthuis) en u na het installeren direct op pad kan.

Het tenthuis bevindt zich op een bijzondere plek aan de rand van de camping. Dit zorgt ervoor dat je hier (ten opzichte van andere plaatsen) van relatief veel privacy kan genieten, je veel ruimte voor en rondom het tenthuis hebt en snel met de fiets op pad kan. Het strand en de zee is dichtbij. Namelijk op anderhalve duin van het huisje verwijderd. Sanitaire voorzieningen zijn niet aanwezig in De Waddenschat, maar op 150m loopafstand in het openbare sanitair gebouw. Daar bevinden zich ook was- en droogmachines.

Details

 • Adres: Kampeerterrein Stortemelk, Kampweg 1, Oost-Vlieland
 • Tenthuisnr.: 95
 • Oppervlakte: 30 m2
 • Kamer(s): 3 (waarvan 2 slaapkamer)
 • Sanitair: Op 150 meter ('T1' op plattegrond)
 • Personen: 4 (uitbreiding naar 5 mogelijk middels opblaas matras of 6 middels zelf mee te nemen bijzettent)
 • Huisdieren: Niet toegestaan (op de camping)
 • Roken: Niet toegestaan (in het Tenthuis)
 • Jongeren: Verhuur niet mogelijk
 • Linnengoed: Zelf meenemen of huren (via Linnenservicevlieland.nl of Visitvlieland.com)
 • Schoonmaak: Eindschoonmaak dient u zelf te verzorgen

Aanwezig

 • Keuken: 4-pits gasfornuis, koelkast (met vriesgedeelte), wateropslag, keukengerei en servies
 • Eetkamer & living: Gaskachel, bank, eettafel, 4 stoelen, opbergkast
 • Slaapkamers: 2-pers. boxspring met topper & 2x 1-pers.bedden en opbergkasten
 • Opladen: USB-punten en 230v stopcontact (d.m.v. zonnepaneel)
 • Linnengoed: 1x 2-persoonsdekbed en 3x 1-persoonsdekbed (allen warmteklasse 2), 5 hoofdkussens
 • Buiten: Loungebank, picknicktafel, 2 strandstoelen, 2 damesfietsen (met versnellingen) en zitkist
 • Overig: Babybed, kinderstoel, plaids, verlichting, spellen voor jong en oud

Bijzettent

Indien u met 6 personen in het tenthuis wenst te verblijven, dan bent u genoodzaakt om een bijzettent bij het tenthuis te hebben. De reden hiervoor is dat het tenthuis zelf over 5 slaapplaatsen beschikt (w.v. één opblaas matras). Wij beschikken zelf niet over een bijzettent. U kunt zelf wel één meenemen die maximaal 6 m2 groot is. Gelieve dit op te merken bij de boeking.

Kampeerterrein Stortemelk stelt het verplicht dat er een “bijzettent label” aan de bijzettent hangt. U bent zelf verantwoordelijk voor het ophalen & retourneren van het label bij de receptie van Stortemelk, en betalen & retour krijgen van de borg hiervan.

Fietsen

Wij bieden u de mogelijkheid om twee damesfietsen bij te huren. De fietsen zullen bij het tenthuis voor u klaarstaan. Hierdoor hoeft u niet in de rij bij de fietsverhuur in het dorp te staan, maar kunt u na het verlaten van de boot direct doorlopen naar het Tenthuis (+/- 2,5 km), dan wel de bus pakken en uitstappen bij bushalte ‘Het Sluisje’ (op 50m afstand van het tenthuis).

Tip: zet uw bagage niet op de bagagekar van Stortemelk maar houdt deze bij u. Dit scheelt een behoorlijke wandeling naar (en vanaf) de receptie of het wachten op de kar. 

Locatie

De Waddenschat heeft standplaats #95 en is daarmee gelegen in vak ‘Verweg’. Op de locatie kaart (zie foto’s) wordt het Tenthuis aangewezen middels de rode pijl. Deze locatie biedt privacy, een riant terras en is gunstig gelegen ten opzichte van de camping ingang (voor fietsers en voetgangers) nabij bushalte ‘Het Sluisje’. Aan de overzijde van de straat vindt u de bossen, waar tijd goed kan worden besteed.

Wie zijn wij?

Ingmar

Dominique