Het Tenthuis

Tenthuis De Waddenschat, voorheen bekend als Tenthuis Lente, is sfeervol & knus en gevestigd op Kampeerterrein Stortemelk. De verhuurperiode is van begin april t/m eind oktober. Het Tenthuis is in de wintermaanden “afgebroken”.  

Wat is een Tenthuis? Verblijven in een Tenthuis betekent kamperen in een accommodatie dat een combinatie is tussen een tent en een vakantiehuisje. Het heeft een fundering, houten wanden en een dak van tentdoek. Doordat er een fundering aanwezig is, betekent dit niet alleen een stevige vloer in De Waddenschat, maar ook een houten vlonder aan de voorzijde van het tenthuis waarop van de vakantie kan worden genoten.

In de leefomgeving is er ruimte om een uitgebreide maaltijd te koken, aan tafel (bij slecht weer) te eten en gebruik te maken van de (slaap)bank. In de slaapkamer bevindt zich een heerlijke boxspring en er is voldoende kastruimte. 

Spelen en zonnen is zowel mogelijk op het zonnedek als in het groen rondom het tenthuis. Het vlonder is deels overdekt, waardoor buiten zitten in de schaduw of op een miezerige dag gewoon kan. Het tenthuis bevindt zich op een bijzondere plek aan de rand van de camping. Dit zorgt ervoor dat je hier (ten opzichte van andere plaatsen) van relatief veel privacy kan genieten, je veel ruimte voor en rondom het tenthuis hebt en snel met de fiets op pad kan. Het strand en de zee is dichtbij. Namelijk op één a twee duinen van het huisje verwijderd. Sanitaire voorzieningen zijn niet aanwezig in De Waddenschat, maar op korte loopafstand in het openbare sanitair gebouw. Daar bevinden zich ook was- en droogmachines. 

Details

 • Adres: Kampeerterrein Stortemelk, Kampweg 1, Oost-Vlieland
 • Tenthuisnr.: 95
 • Oppervlakte: 24 m2
 • Kamer(s): 2 (waarvan 1 slaapkamer)
 • Sanitair: Op 150 meter (T1 op de kaart)
 • Personen: 4 (uitbreiding naar 5 of 6 mogelijk middels bijzettent)
 • Huisdieren: Niet toegestaan (op de camping)
 • Roken: Niet toegestaan (in het Tenthuis)
 • Jongeren: Verhuur niet mogelijk
 • Linnengoed: Zelf meenemen of huren (via Linnenservicevlieland.nl of Visitvlieland.com)
 • Schoonmaak: Eindschoonmaak door gast(en) zelf

Aanwezig

 • Keuken: 4-pits gasfornuis, koeling, wateropslag, keukengerei, eet- & drinkgerei
 • Eetkamer & living: Gaskachel, bedbank, eettafel, 4 stoelen, opbergkast
 • Slaapvertrek: Boxspringbed met topper, opbergkasten
 • Opladen: USB-punten (d.m.v. zonnepaneel)
 • Linnengoed: 1x 2-persoonsdekbed (naar eigen wens geschikt te maken voor warme of koude nachten), 2x 1-persoonsdekbed, 4 hoofdkussens
 • Buiten: Loungebank, picknicktafel, 2 strandstoelen, 2 damesfietsen (met versnellingen)
 • Overig: Babybed, baby-/kinderstoel, plaids, verlichting, spellen voor jong en oud

Bijzettent

Indien u met 5-6 personen in Tenthuis De Waddenschat wenst te verblijven, dan bent u genoodzaakt om een bijzettent bij het Tenthuis te hebben. De reden hiervoor is dat het Tenthuis zelf over 4 slaapplaatsen beschikt. Optie: U neemt zelf een bijzettent (en benodigde accessoires) mee. Hier zullen wij vanzelfsprekend geen kosten voor in rekening brengen*. Gelieve dit bij “opmerkingen” te vermelden.

Arriveert u met 3-4 personen, dan staat het u vrij om zelf, zonder meerprijs, een bijzettent van max. 6m2 (en benodigde accessoires) mee te nemen*. Gelieve dit bij “opmerkingen” te vermelden.

* Kampeerterrein Stortemelk stelt het verplicht dat er een “bijzettent label” aan de bijzettent hangt. U bent zelf verantwoordelijk voor het ophalen & retourneren van het label bij de receptie van Stortemelk, en betalen & retour krijgen van de borg hiervan.

 • Indien u met baby komt en u hiervoor niet zelf een slaapmogelijkheid meeneemt, vergeet dan niet de gratis optie “Babybed & -stoel” te selecteren.

Fietsen

Wij bieden u de mogelijkheid om 2 damesfietsen (2021) bij te huren. De fietsen zullen bij het tenthuis voor u klaarstaan. Hierdoor hoeft u niet in de rij bij de fietsverhuur in het dorp te staan, maar kunt u na het verlaten van de boot direct doorlopen naar het Tenthuis (+/- 2,5 km), dan wel de bus pakken en uitstappen bij bushalte ‘Het Sluisje’ (op enkele seconde loopafstand van het Tenthuis). Tip: zet uw bagage niet op de bagagekar van Stortemelk maar houdt deze bij u. Dit scheelt een behoorlijke wandeling naar (en vanaf) de receptie of het wachten op de kar. 

Locatie

De Waddenschat heeft standplaats #95 en is daarmee gelegen in vak ‘Verweg’. Op de locatie kaart (zie foto’s) wordt het Tenthuis aangewezen middels de rode pijl. Deze locatie biedt privacy, een riant terras en is gunstig gelegen ten opzichte van de camping ingang (voor fietsers en voetgangers) nabij bushalte ‘Het Sluisje’. Aan de overzijde van de straat vindt u de bossen, waar tijd goed kan worden besteed.

Wilt u slechts één duin oversteken om een verfrissende duik in zee te nemen en verblijven op slechts 200m lopen naar het Noordzeestrand? Boek dan direct

Wie zijn wij?

Ingmar

Dominique